Assessments afnemen bij een leraar MBO

Zoek je een goede manier om de prestaties van een leraar in het middelbaar beroepsonderwijs in kaart te brengen? Met de Competentie Thermometer neem je als MBO-instelling (of bestuur) in één dag assessments af voor € 99,- per stuk.


De Competentie Thermometer in het kort

De Competentie Thermometer is dé toonaangevende assessmentmethode om inzicht te krijgen in de vakbekwaamheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van leraren in het middelbaar beroepsonderwijs. Met behulp van diverse onderzoeksmethoden (zoals observaties, persoonlijkheidsvragen, 360°-feedback en een capaciteitentest) gericht op het functieprofiel leraar MBO, stel je met behulp van een iPad objectief en binnen één werkdag zelf een volwaardige assessmentrapportage op, met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeltips.

Benieuwd naar zo'n assessment? Download hier een voorbeeldrapport.

Download voorbeeldrapport MBO

De doelgroep van onze assessmentmethode

De methodiek is ontwikkeld voor mensen die zich bezig houden met het aansturen, begeleiden en/of ontwikkelen van leerkrachten op een MBO-instelling. Zij hebben al ervaring op HR-vlak, weten als geen ander wat er speelt bij hun leerkrachten en zijn daarom na een training perfect in staat om de methode zelfstandig in te zetten. Als je één van de volgende beroepen uitoefent, past de Competentie Thermometer waarschijnlijk perfect bij je.

 • (Interim)directeur
 • Teamleider
 • Intern begeleider
 • Arbeidspsycholoog
 • Personeelsmedewerker
 • Leerkrachtcoach
 • Onderwijsadviseur
 • Relatiemanager
 • Trainer
 • Coördinator
 • Schoolleider
 • Onderwijsbegeleider


Honderden onderwijsprofessionals vertrouwen wekelijks op de Competentie Thermometer als het aankomt op het afnemen van assessments bij leraren. Bovenstaande scholen en schoolbesturen vormen slechts een kleine greep uit ons tevreden klantenbestand uit het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

De inzet van de Competentie Thermometer

Je kunt de methode op veel manieren gebruiken. Zo kun je volledige assessments afnemen, maar ook losse onderzoeksmethoden inzetten of een deel van de SBL-competenties meten. De Competentie Thermometer is in ieder geval inzetbaar in de volgende tien gevallen.

1. Als hulpmiddel bij kwaliteitsontwikkeling
2. Als beoordelingsinstrument bij leerkrachten
3. Als startpunt voor een integraal personeelsbeleid
4. Als geschiktheidsbepaling bij personeelsaanname
5. Als hulpmiddel bij het omzetten van contractvorm

6. Als objectieve maatstaf bij bepaling van de functiemix
7. Als hulp bij invulling van het persoonlijk ontwikkelplan
8. Als hulpmiddel bij interne mobiliteit
9. Als onderdeel van het bekwaamheidsdossier
10. Als uitgangspunt voor coaching

De assessments zijn zeer objectief

Ons instrument is ontwikkeld middels een intensieve samenwerking tussen arbeidspsychologen en ervaren onderwijsprofessionals. Bij het ontwerp van ieder functieprofiel is rekening gehouden met een zo groot mogelijke objectiviteit, validiteit en betrouwbaarheid ten aanzien van de resultaten. De assessments zijn wetenschappelijk onderbouwd en omdat de software beschikt over landelijke benchmarks, ben je verzekerd van een objectieve rapportage.

De prijs van een onderwijs-assessment

We durven te stellen dat we ongekend voordelig geprijsd zijn en een uniek aanbod voor het onderwijs hebben. Als gecertificeerd assessor neem je volledige assessments af bij een leraar in het middelbaar beroepsonderwijs voor € 99,- per stuk. Voor de benodigde tweedaagse training rekenen we € 1.995,- en krijg je de nieuwste iPad t.w.v. € 600,- cadeau. Dat verdien je heel erg snel terug. Heb je toch liever een externe adviseur? Je kunt altijd één van onze assessoren inhuren.

Wil je assessor worden? Schrijf je dan in voor de tweedaagse training. Inschrijven

Vraag een gratis presentatie aan

Heb je behoefte aan meer informatie voordat je jezelf of een collega kunt laten opleiden? Maak dan een afspraak voor een gratis presentatie. We laten bij jou op locatie zien wat de Competentie Thermometer is en bespreken in ongeveer 1,5 uur of onze methode voor jou, je collega's en je school kan werken.