Assessment afnemen bij een leerkracht PO
Zoek je een goede manier om de prestaties van een leerkracht in het primair onderwijs in kaart te brengen? Met de Competentie Thermometer neem je als basisschool (of bestuur) in één dag onderwijs-assessments af voor een ongekend lage prijs.

Wat is de Competentie Thermometer?

De Competentie Thermometer is dé toonaangevende assessmentmethode om inzicht te krijgen in de vakbekwaamheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van leerkrachten in het basisonderwijs. Met behulp van diverse onderzoeksmethoden (zoals observaties, persoonlijkheidsvragen, 360°-feedback en een capaciteitentest) gericht op het functieprofiel leerkracht PO, stel je met behulp van een iPad objectief en binnen één werkdag zelfstandig een volwaardige assessmentrapportage op, met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeltips. Benieuwd naar zo'n assessment? Download hier een voorbeeldrapport.

Voor wie is de assessmentmethode bedoeld?

De methodiek is ontwikkeld voor mensen die zich bezig houden met het aansturen, begeleiden en/of ontwikkelen van leerkrachten op een basisschool. Zij hebben al ervaring op HR-vlak, weten als geen ander wat er speelt bij hun leerkrachten en zijn daarom na een training perfect in staat om de methode zelfstandig in te zetten. Als je één van de volgende beroepen uitoefent, past de Competentie Thermometer waarschijnlijk perfect bij je.

 • (Interim)directeur
 • Teamleider
 • Intern begeleider
 • Arbeidspsycholoog
 • Personeelsmedewerker
 • Leerkrachtcoach
 • Onderwijsadviseur
 • Relatiemanager
 • Trainer
 • Coördinator
 • Schoolleider
 • Onderwijsbegeleider

Honderden onderwijsprofessionals vertrouwen wekelijks op de Competentie Thermometer als het aankomt op het afnemen van assessments bij leerkrachten. Bovenstaande basisscholen en schoolbesturen vormen slechts een kleine greep uit ons tevreden klantenbestand uit het primair onderwijs.

Wanneer kan ik de Competentie Thermometer inzetten?

Je kunt de methode op veel manieren gebruiken. Zo kun je volledige assessments afnemen, maar ook losse onderzoeksmethoden inzetten of een deel van de SBL-competenties meten. De Competentie Thermometer is in ieder geval inzetbaar in de volgende tien gevallen.

1. Als hulpmiddel bij kwaliteitsontwikkeling
2. Als beoordelingsinstrument bij leerkrachten
3. Als startpunt voor een integraal personeelsbeleid
4. Als geschiktheidsbepaling bij personeelsaanname
5. Als hulpmiddel bij het omzetten van contractvorm

6. Als objectieve maatstaf bij bepaling van de functiemix
7. Als hulp bij invulling van het persoonlijk ontwikkelplan
8. Als hulpmiddel bij interne mobiliteit
9. Als onderdeel van het bekwaamheidsdossier
10. Als uitgangspunt voor coaching

Hoe zit het met de objectiviteit van zo'n assessment?

Ons instrument is ontwikkeld middels een intensieve samenwerking tussen arbeidspsychologen en ervaren onderwijsprofessionals. Bij het ontwerp van ieder functieprofiel is rekening gehouden met een zo groot mogelijke objectiviteit, validiteit en betrouwbaarheid ten aanzien van de resultaten. De assessments zijn wetenschappelijk onderbouwd en omdat de software beschikt over landelijke benchmarks, ben je verzekerd van een objectieve rapportage.

Wat kost een onderwijs-assessment?

We durven te stellen dat we ongekend voordelig geprijsd zijn en een uniek aanbod voor het onderwijs hebben. Als gecertificeerd assessor neem je volledige assessments af bij een leerkracht in het basisonderwijs voor € 87,- per stuk (excl. je eigen personeelskosten). Je kunt al opgeleid worden vanaf € 699,-. Dat verdien je heel erg snel terug. Heb je toch liever een externe blik? Je kunt altijd één van onze assessoren inhuren.

Ik wil assessor worden

Vraag een gratis presentatie aan
Heb je behoefte aan meer informatie voordat je jezelf of een collega kunt laten opleiden? Maak dan een afspraak voor een gratis presentatie. We laten online of bij jou op locatie zien wat de Competentie Thermometer is en bespreken in één uur de voordelen voor jou en je organisatie.

Over jezelf en je organisatie

We hebben niet veel informatie nodig, maar de opgenomen velden zijn verplicht.

Over onze afspraak

Je kunt een gewenste presentatievorm aangeven, maar behouden ons het recht voor om daar vanaf te wijken als dat niet in onze agenda past. We nemen altijd persoonlijk contact op om de afspraak te bevestigen.