Integratie kijkwijzer KBA

Roland Philippo 7525

Met goedkeuring van het programma Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam zijn we een traject gestart om de KBA-kijkwijzer te integreren in onze iPad-applicatie. Het is binnenkort mogelijk om leerkrachten op Amsterdamse scholen te observeren op basis van deze checklist.

Na het invullen genereert deze Kijkwijzer een duidelijk overzicht van wat je hebt aangevinkt, inclusief een uitkomst per competentie. De uitgebreide rapportage zoals je die gewend bent bij een regulier assessment, ontbreekt hier. Voor iedereen die niet uit Amsterdam komt of in die regio werkzaam is, is het goed om te weten dat we de mogelijkheid voor een losse checklist ook voornemens zijn te benutten met een landelijke Competentie Thermometer-kijkwijzer.

Het Parool wijde in december 2012 een uitgebreid artikel over de KBA-kijkwijzer, waarin een docente van Stichting Amos vertelt over haar ervaringen en we inzicht krijgen in de kracht van dit instrument.

Wil je zelf (of namens je organisatie) een eigen kijkwijzer opnemen in de applicatie, dan staan we daarvoor open. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.