Referentie van InSchool (Lambregts)

In mei 2013 interviewden we Peter Lambregts, senior-personeelsadviseur bij InSchool in Amsterdam en assessor sinds oktober 2011.

Peter Lambregts
Inschool
5

Het is een instrument met een zeer volledige inhoud waarmee het erg goed mogelijk is om tot een beoordeling van leraar te komen op basis van het presteren in de klas. Het is erg fijn dat veel informatie vanzelf in je applicatie komt: bijvoorbeeld de uitkomsten van de 360°-feedbackmeting en de verschillende vragenlijsten. Ik vind het erg prettig dat ik -naast hetgeen de Competentie Thermometer biedt- ook mijn eigen indrukken kwijt kan in het verslag. Ik heb ondertussen flink wat assessments afgenomen en kan zeggen dat de methodiek inmiddels past als een handschoen.

Hoe heb je met ons kennisgemaakt?

"Ik heb via Peter Lakke (de directeur van InSchool) kennisgemaakt met de Competentie Thermometer."

Wat was je motivatie om er mee te gaan werken?

"Het is een instrument met een zeer volledige inhoud waarmee het erg goed mogelijk is om tot een beoordeling van leraar te komen op basis van het presteren in de klas. Ik ben een ervaren P&O-er, maar vond het heel spannend om met de applicatie aan de slag te gaan. Ik heb immers geen achtergrond in het onderwijs. Gelukkig helpt het instrument je enorm om het gehele assessmentproces goed te laten verlopen. Daarbij is het wel een voorwaarde dat je goed moet kunnen observeren."

Welke doelen streeft InSchool na?

"Wij sluiten primair aan bij het doel van onze opdrachtgever waarbij de intake erg belangrijk is. Mijn persoonlijke uitgangspunt is dat ik de deelnemer aan het assessment in zijn waarde wil laten."

Hoe zijn je ervaringen tot dusver?

"Ik ben begonnen met minder zware assessments en kreeg steeds positieve respons van de deelnemers. Nu voer ik verschillende soorten assessments uit, zowel gericht op ontwikkeling als op beoordeling. De waardering van de leraren blijft, ook als de uitkomsten niet geweldig zijn.

Het is erg fijn dat veel informatie vanzelf in je applicatie komt: bijvoorbeeld de uitkomsten van de 360°-feedbackmeting en de verschillende vragenlijsten. Ik vind het erg prettig dat ik -naast hetgeen de Competentie Thermometer biedt- ook mijn eigen indrukken kwijt kan in het verslag. Ik heb ondertussen flink wat assessments afgenomen en kan zeggen dat de methodiek inmiddels past als een handschoen."

Hoe heb je de certificeringstraining ervaren?

"De training is waardevol, compleet en leerzaam. Het mocht soms wat sneller, maar ik begrijp maar al te goed dat de trainer rekening moest houden met het tempo van de verschillende deelnemers."

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt delen?

"Ik heb kort geleden de eerste nascholingscursus gevolgd en vond het erg waardevol om ervaringen met andere assessoren te delen. Daarbij heb ik zelf ook een inhoudelijke bijdrage geleverd aan de bijeenkomst, dat was leuk om te doen. De Competentie Thermometer is een mooi instrument, ik gun elke leerkracht zo’n assessment."