Referentie van Irisz

In maart 2013 interviewden we Juliette van Dijk, onderwijsbegeleider bij Irisz (Limburg). Juliette volgde de assessortraining in juni 2012.

Juliette van Dijk
Irisz
5

"Irisz kijkt graag breder dan het klassieke competentiedenken. Aanvankelijk waren we dan ook wat sceptisch, maar gebleken is dat de methode niet labelt. Wij zetten de applicatie voornamelijk in als ontwikkelassessment. We gaan op basis van de verkregen informatie zorgvuldig na waar de kansen van de betreffende leraar liggen. Wij zetten dus in op de leerbaarheid van de deelnemer aan het assessment. De Competentie Thermometer maakt het werken op basis van kansen heel goed mogelijk. Het is erg prettig dat de applicatie breed is opgebouwd, er zijn diverse modules die je tot je beschikking hebt. Verder is het fijn dat er een stevige inhoudelijke basis aan ten grondslag ligt.

Hoe heb je met ons kennisgemaakt?

"Irisz is door InSchool uit Amsterdam geattendeerd op de Competentie Thermometer. Wij hadden contact met InSchool in het kader van het schrijven van zorgprofielen. Nu werken we dus ook samen bij het uitvoeren van assessments, wel zo efficiënt omdat wij vanuit een ander deel van het land opereren. Hiernaast werken we met InSchool én met NTO-Effekt momenteel aan de totstandkoming van de opleiding "excellente leerkracht". We bieden deze opleiding met ingang van het komende schooljaar aan."

Wat was je motivatie om er mee te gaan werken?

"Irisz kijkt graag breder dan het klassieke competentiedenken. Aanvankelijk waren we dan ook wat sceptisch, maar gebleken is dat de methode niet labelt. Wij zetten de Competentie Thermometer voornamelijk in als ontwikkelassessment. We gaan op basis van de verkregen informatie zorgvuldig na waar de kansen van de betreffende leraar liggen. Wij zetten dus in op de leerbaarheid van de deelnemer aan het assessment. De Competentie Thermometer maakt het werken op basis van kansen heel goed mogelijk. Het is erg prettig dat de applicatie erg breed is opgebouwd, er zijn diverse modules die je tot je beschikking hebt. Verder is het fijn dat er een stevige inhoudelijke basis aan ten grondslag ligt."

Hoe zijn je ervaringen tot dusver?

"De eerste keer was spannend om te doen omdat je dan nog niet zo heel handig bent met de applicatie. Nu loopt het heel soepel, het is een aangename methodiek om mee te werken. Het werken met de iPad is heel eigentijds en het spreekt eigenlijk voor zich. Bij het eerste assessment heb ik even moeten leren om aanpassingen in de tekst door te voeren, maar dat gaat nu goed. Een assessmentrapportage leidt vaak tot aanvullende begeleidingsvragen, dat is fijn. Daarom worden er binnenkort twee extra medewerkers van Irisz opgeleid, zodat we nog flexibeler kunnen inspelen op de vragen van onze klanten."

Wat vond je van de tweedaagse certificeringstraining?

"Allereerst wil ik zeggen dat de trainingslocatie erg fijn is. Qua inhoud heb ik gemerkt dat het heel goed is om alle stappen van het assessment met de medecursisten te doorlopen, ik heb de training als heel praktisch ervaren. Het was best spannend om de verschillende vragenlijsten en tests te doen. Na de training heb ik veel geoefend om de werkwijze goed in mijn vingers te krijgen. Ik heb veel aan deze oefenperiode gehad."

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt delen?

"De Competentie Thermometer is een handzame methodiek en af te nemen in één dag. De prijs-kwaliteitsverhouding is prima, de onderbouwing is goed, onze klanten vinden dat prettig. Prima om aan te bieden dus. En tot slot: We staan op de infomarkt van het AVS-congres op 15 maart 2013 onder andere om de Competentie Thermometer te verkopen. Dat geeft wel aan dat we tevreden zijn!"