Referentie van SKOV

In maart 2013 interviewden we Jan Tol, bestuursmanager bij de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV). Jan is sinds eind 2012 assessor en is erg enthousiast over de Competentie Thermometer.

Jan Tol
Stichting Katholiek Onderwijs Volendam
5

Voorheen zetten we de Competentie Thermometer in bij het beoordelen van nieuw personeel, maar inmiddels doen we dat ook voor het zittend personeel. Bijvoorbeeld in verband met het verkrijgen van een vaste aanstelling. We gebruiken de applicatie ook als er een verbetertraject moet plaatsvinden. Je hebt een geweldig startpunt om op basis van de resultaten van het assessment doelen te formuleren. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst meer doelen zullen nastreven bij het gebruik ervan. Eigenlijk zou deze training een vast onderdeel moeten uitmaken van opleidingen voor schoolleiders. Ik vind dat iedere directeur dit zou moeten beheersen. Je leert kritisch en objectief kijken.

Hoe heb je met ons kennisgemaakt?

"Ik heb kennis gemaakt met de Competentie Thermometer op aangeven van de ontwikkelaars zelf. Ik heb me laten voorlichten en was direct enthousiast over het product en de mogelijkheden ervan."

Wat was je motivatie om er mee te gaan werken?

"Binnen de SKOV lieten wij nieuw personeel vaak beoordelen door externen. Soms deden de directeuren dit zelf. Ik merkte dat de beoordeling iedere keer weer op een andere wijze plaatsvond, omdat het instrument jaarlijks verschilde. Door gebruik te maken van de Competentie Thermometer is het mogelijk om nieuw personeel eenduidig te beoordelen. Werkelijk alles komt aan bod, dat is erg prettig. Daarnaast kun je ook je eigen bevindingen nog kwijt."

Welke doelen streven jullie na bij het werken met onze methode?

"Zoals gezegd zetten we de Competentie Thermometer aanvankelijk in bij het beoordelen van nieuw personeel, maar inmiddels doen we dat ook voor het zittend personeel. Bijvoorbeeld in verband met het verkrijgen van een vaste aanstelling. We gebruiken de applicatie ook als er een verbetertraject moet plaatsvinden. Je hebt een geweldig startpunt om op basis van de resultaten van het assessment doelen te formuleren. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst meer doelen zullen nastreven bij het gebruik ervan."

Hoe zijn je ervaringen tot dusver?

"Mijn ervaringen zijn heel positief. We zetten de applicatie bestuursbreed in en dat is erg prettig. Wat opvalt is dat niet alleen de beide assessoren van onze stichting enthousiast zijn, maar dat ook de leraren uitermate tevreden zijn over de rapportage. De leraren herkennen zich heel erg goed in het verslag."

Wat vond je van de tweedaagse certificeringstraining?

"De training was behoorlijk intensief, maar erg waardevol. De trainer heeft ons op uitstekende wijze geïnformeerd over de applicatie en de mogelijkheden ervan. Alles werd heel erg goed onderbouwd. De organisatie was prima. Een minpuntje was dat de informatie die bedoeld was voor de deelnemers die de Competentie Thermometer commercieel uitbaten, soms al besproken werd voordat de laatste module "sales en acquisitie" plaatsvond. Dat was jammer, want deze informatie was voor mij niet relevant."

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt delen?

"Eigenlijk zou deze training een vast onderdeel moeten uitmaken van opleidingen voor schoolleiders. Ik vind dat iedere directeur dit zou moeten beheersen. Je leert kritisch en objectief kijken. Als alle directeuren over de licentie beschikken om met de applicatie te werken, dan kun je bijvoorbeeld ook afspreken dat de directeur van 'school A' assessments afneemt op 'school B', de directeur van 'school B' op s'chool C' enzovoort. De Competentie Thermometer is een waardevol instrument, ik vertel anderen er graag en enthousiast over."