Referentie van Vrisico

In april 2013 interviewden we Hilbert de Vries, eigenaar van Vrisico in Sint-Michielsgestel. Hilbert was een deelnemer van de eerste training in 2011.

Hilbert de Vries
Vrisico
5

Het werkt echt super en ontzettend gemakkelijk. Ik doe het assessment met behulp van de iPad, maar werk de rapportage verder uit op een iBook. Ik heb inmiddels al heel veel assessments afgenomen en mijn ervaringen zijn alleen maar positief. De deelnemers vinden het vaak wel spannend, maar herkennen zichzelf goed in de rapportage en zijn blij met de ontwikkeltips. Dit zijn mooie handvatten waarmee je concreet aan de slag kunt.

Hoe heb je met ons kennisgemaakt?

"Ik ben nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de applicatie en pluk daar nu de vruchten van."

Wat was je motivatie om er mee te gaan werken?

"De Competentie Thermometer is een prachtig middel om snel inzichtelijk te maken wat de kwaliteit van een leerkracht is. De rapportage is een mooie opstap voor het ontwikkelgesprek en het traject dat erna volgt. Dat is tegelijkertijd de voornaamste reden waarvoor ik de applicatie gebruik. Soms ook voor functioneringsproblemen, maar ook dan zet ik steeds in op de ontwikkelingsmogelijkheden van de betreffende leerkracht."

Hoe zijn je ervaringen tot dusver?

"Het werkt echt super en ook ontzettend gemakkelijk. Ik heb ontdekt dat deze iPad-applicatie ook prima werkt op een iBook. Ik doe het assessment met behulp van de iPad, maar werk de rapportage verder uit op een iBook. De ontwikkelaars geven er nog geen garantie op, maar bij mij werkt het goed. Ik heb inmiddels al heel veel assessments afgenomen en mijn ervaringen zijn alleen maar positief. De deelnemers vinden het vaak wel spannend, maar herkennen zichzelf goed in de rapportage en zijn blij met de ontwikkeltips. Dit zijn mooie handvatten waarmee je concreet aan de slag kunt.

Wat ik bij de steekproef merk, is dat scholen meer en meer hun gegevens digitaal hebben opgeslagen en dat de gegevens dus niet altijd meer in een klassenmap zitten. Dan is het handig om voordat het assessment is aan de deelnemer te vragen om de gegevens klaar te leggen."

Zijn er nog andere dingen die je graag wilt delen?

"’De Competentie Thermometer is een prachtproduct. Ik raad aan om er via de social media nog veel meer bekendheid aan te geven."