Een assessment afnemen bij een leraar

Zoek je een goede manier om de prestaties van een leraar in het onderwijs in kaart te brengen? Met de Competentie Thermometer neem je als basisschool, middelbare school of MBO-instelling in één dag objectieve assessments af voor een ongekend lage prijs.

Een introductie van de Competentie Thermometer

Assessment bij een leraar

De Competentie Thermometer is dé toonaangevende assessmentmethode in het onderwijs. Het helpt je inzicht te krijgen in de vakbekwaamheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van leraren. Met behulp van diverse onderzoeksmethoden (zoals observaties, persoonlijkheidsvragen, 360°-feedback en een capaciteitentest) gericht op de functieprofielen leerkracht PO, docent VO of leraar MBO, stel je met behulp van een iPad binnen één werkdag zelfstandig een volwaardige assessmentrapportage op, met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeltips.

De doelgroep van onze assessmentmethode

De methodiek is ontwikkeld voor mensen die zich bezig houden met het aansturen, begeleiden en/of ontwikkelen van leraren op een school. Zij hebben al ervaring op HR-vlak, weten als geen ander wat er speelt bij hun leerkrachten en zijn daarom na een training perfect in staat om de methode zelfstandig in te zetten. Als je één van de volgende beroepen uitoefent, past de Competentie Thermometer waarschijnlijk perfect bij je.

 • (Interim)directeur
 • Teamleider
 • Intern begeleider
 • Arbeidspsycholoog
 • Personeelsmedewerker
 • Leerkrachtcoach
 • Onderwijsadviseur
 • Relatiemanager
 • Trainer
 • Coördinator
 • Schoolleider
 • Onderwijsbegeleider

Referenties van scholen

Honderden onderwijsprofessionals vertrouwen wekelijks op de Competentie Thermometer als het aankomt op het afnemen van assessments bij leraren. Onderstaande scholen en schoolbesturen vormen slechts een kleine greep uit ons tevreden klantenbestand uit het onderwijs.

Bekijk alle referenties

De inzet van de Competentie Thermometer

Je kunt de methode op veel manieren gebruiken. Zo kun je volledige assessments afnemen, maar ook losse onderzoeksmethoden inzetten of een deel van de SBL-competenties meten. De Competentie Thermometer is in ieder geval inzetbaar in de volgende gevallen.

 1. Als hulpmiddel bij kwaliteitsontwikkeling;
 2. Als beoordelingsinstrument bij leerkrachten;
 3. Als startpunt voor een integraal personeelsbeleid;
 4. Als geschiktheidsbepaling bij personeelsaanname;
 5. Als hulpmiddel bij het omzetten van contractvorm;
Bekijk de 10 belangrijkste voordelen

De assessments zijn zeer objectief

Ons instrument is ontwikkeld middels een intensieve samenwerking tussen arbeidspsychologen en ervaren onderwijsprofessionals. Bij het ontwerp van ieder functieprofiel is rekening gehouden met een zo groot mogelijke objectiviteit, validiteit en betrouwbaarheid ten aanzien van de resultaten. De assessments zijn wetenschappelijk onderbouwd en omdat de software beschikt over landelijke benchmarks, ben je verzekerd van een objectieve rapportage.

Alles over de verantwoording

Laten afnemen of liever zelf doen?
Werk je op een school en wil je een assessment laten afnemen bij een leerkracht? Huur dan één van onze assessoren in. Doe je dat vaker óf werk je als adviseur? Dan is het slimmer om zelf assessor te worden. Laat ons je persoonlijk adviseren via e-mail of telefoon.

Een assessor inhuren Zelf assessor worden