Competenties

Ben je op zoek naar een goede manier om de competenties van een leraar te meten? Met de Competentie Thermometer breng je als assessor in één dag de competenties van een leraar (of intern begeleider po) in beeld.

Wat is de Competentie Thermometer?

De Competentie Thermometer is dé toonaangevende assessmentmethode om inzicht te krijgen in de competenties, vakbekwaamheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van leraren in het PO, VO en MBO. Met behulp van diverse onderzoeksmethoden (zoals observaties, persoonlijkheidsvragen, 360°-feedback en een capaciteitentest) stel je met behulp van een iPad objectief en in één werkdag zelf een volwaardige assessmentrapportage op, met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeltips.

Wie meten de competenties van leraren?

De methodiek is ontwikkeld voor mensen die zich bezig houden met het aansturen, begeleiden en/of ontwikkelen van leraren. Zij hebben al ervaring op HR-vlak, weten als geen ander wat er speelt bij de leraren en zijn daarom na een training perfect in staat om de methode zelfstandig in te zetten. Als je één van de volgende beroepen uitoefent, past de Competentie Thermometer waarschijnlijk perfect bij je.

  • (Interim)directeur
  • Teamleider
  • Intern begeleider
  • Lerarencoach
  • Afdelingsleider
  • Adjunct-directeur
  • Onderwijsadviseur
  • Schoolleider
  • Opleider in de school

Wanneer kan ik de Competentie Thermometer inzetten?

Je kunt de methode op veel manieren gebruiken. Zo kun je volledige assessments afnemen, maar ook losse onderzoeksmethoden inzetten of een deel van de competenties meten. De Competentie Thermometer is in ieder geval inzetbaar in de volgende tien gevallen.

1. Als hulpmiddel bij kwaliteitsontwikkeling
2. Als beoordelingsinstrument bij leerkrachten
3. Als startpunt voor een integraal personeelsbeleid
4. Als geschiktheidsbepaling bij personeelsaanname
5. Als hulpmiddel bij het omzetten van contractvorm

6. Als objectieve maatstaf bij bepaling van de functiemix
7. Als hulp bij invulling van het persoonlijk ontwikkelplan
8. Als hulpmiddel bij interne mobiliteit
9. Als onderdeel van het bekwaamheidsdossier
10. Als uitgangspunt voor coaching

Worden de competenties van de leraar objectief gemeten?

Ons instrument is ontwikkeld middels een intensieve samenwerking tussen arbeidspsychologen en ervaren onderwijsprofessionals. Bij het ontwerp van ieder functieprofiel is rekening gehouden met een zo groot mogelijke objectiviteit, validiteit en betrouwbaarheid ten aanzien van de resultaten. De assessments zijn wetenschappelijk onderbouwd en omdat de software beschikt over landelijke benchmarks, ben je verzekerd van een objectieve rapportage.

Laat je opleiden tot assessor
Ben je werkzaam in het onderwijs en beschik je over de juiste achtergrond? Schrijf je dan in voor onze assessortraining. Na het succesvol doorlopen van de training kun je direct starten met het afnemen van je eerste assessment. Benieuwd naar onze methode? Bekijk dan de video.

Word assessor Bekijk de video