Over ons bedrijf
Het idee van de Competentie Thermometer zat al sinds 2008 in het hoofd van de grondlegger. Er vergde echter wat tijd totdat de mensen gevonden waren met voldoende kennis om de functieprofielen te ontwikkelen, te zorgen voor wetenschappelijke onderbouwing én het prototype van de webapplicatie te bouwen.

Zo ontstond ons bedrijf

Onze applicatie is gelanceerd in 2011, maar de weg er naar toe startte twee jaar eerder. Onderwijs Professionals (een samenwerkingsverband van zelfstandig adviseurs) hield zich al jaren bezig met onderwijsbegeleiding en -vernieuwing. Het afnemen van assessments was onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden. De manier waarop dat in de praktijk gebeurde, liet echter behoorlijk te wensen over. Vanaf dat moment werd 't interessant.

Meer informatie

Maak kennis met ons team
De Competentie Thermometer is ontstaan uit een fusie tussen een onderwijsadviesorganisatie en een internetbedrijf. We hebben onze krachten gebundeld om gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger plan willen tillen. We stellen ons graag aan je voor en vertellen waarom we doen wat we doen.

Oprichters en partners

Roland Philippo
Roland

Partner

Roland studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden en volgde daarnaast diverse opleidingen op het gebied van primair en speciaal onderwijs.

Daniel Hoopman
Daniel

Partner

Daniel studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde bij Cornell University in New York zijn MBA in het HRM-vak.

Marten Wilmink
Marten

Partner

Marten studeerde Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webbouwer en projectmanager.

Kitty van der Veen
Kitty

Backoffice en support

Kitty is als manager van de backoffice en support medewerker de ware duizendpoot binnen de organisatie. Haar acuratesse en streven naar perfectie zijn belangrijke pijlers voor een goedlopende administratie. De toewijding aan klanttevredenheid zorgen ervoor dat ze altijd een stapje extra doet om tot de beste oplossing te komen.

Waar zouden we zijn zonder onze andere getalenteerde collega's? Maak snel kennis met de rest van ons team!

Bekijk ons hele team

Kom je bij ons werken?
Ons bedrijf is in een paar jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van onderwijs-assessments. Dat geeft een positieve sfeer. We hebben allemaal een andere achtergrond en vormen daarom een succesvol team. Je wordt bij ons gemotiveerd om je kennis uit te breiden, je verantwoordelijkheid te nemen en -niet onbelangrijk- plezier te maken.

Openstaande vacatures

Ben je toe aan iets nieuws, maar staat jouw volgende baan er niet tussen? Probeer eens een open sollicitatie.

Open sollicitatie

Lees het in ons blog
We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling, human resource management en onderwijsgerelateerde zaken. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

Geen assessment zonder intake gesprek

Roland Philippo 17 juni 2021 346

De intake is een zeer belangrijk onderdeel van een assessment. De intake zorgt ervoor dat de verdere procesgang naar behoren loopt en dat de -mogelijk uiteenlopende- verwachtingen van alle belanghebbenden vooraf duidelijk zijn en op elkaar afgestemd raken. Maar welke vragen stel je dan tijdens een intake? Welke onderwerpen komen zeker aan de orde? In dit artikel wordt een aantal suggesties gedaan vanuit onze eigen beroepspraktijk over de manier waarop een intakegesprek vormgegeven zou kunnen worden. Uit de bovenstaande tekst kun je in ieder geval opmaken dat wij zeer aanraden om een intakegesprek te voeren voorafgaande aan het assessment.

Lees dit blogitem

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Laat je opleiden tot assessor
Ben je werkzaam in het onderwijs en beschik je over de juiste achtergrond? Schrijf je dan in voor onze assessortraining. Na het succesvol doorlopen van de training kun je direct starten met het afnemen van je eerste assessment. Benieuwd naar onze methode? Bekijk dan de video.

Word assessor Bekijk de video