Over ons bedrijf
Het idee van de Competentie Thermometer zat al sinds 2008 in het hoofd van de grondlegger. Er vergde echter wat tijd totdat de mensen gevonden waren met voldoende kennis om de functieprofielen te ontwikkelen, te zorgen voor wetenschappelijke onderbouwing én het prototype van de webapplicatie te bouwen.

Zo onstond ons bedrijf

Onze applicatie is gelanceerd in 2011, maar de weg er naar toe startte twee jaar eerder. Onderwijs Professionals (een samenwerkingsverband van zelfstandig adviseurs) hield zich al jaren bezig met onderwijsbegeleiding en -vernieuwing. Het afnemen van assessments was onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden. De manier waarop dat in de praktijk gebeurde, liet echter behoorlijk te wensen over. Vanaf dat moment werd 't interessant.

Meer informatie

Maak kennis met ons team
De Competentie Thermometer is ontstaan uit een fusie tussen een onderwijsadviesorganisatie en een internetbedrijf. We hebben onze krachten gebundeld om gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger plan willen tillen. We stellen ons graag aan je voor en vertellen waarom we doen wat we doen.

Oprichters en partners

Roland Philippo
Roland

Partner

Roland studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden en volgde daarnaast diverse opleidingen op het gebied van primair en speciaal onderwijs.

Daniel Hoopman
Daniel

Partner

Daniel studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde bij Cornell University in New York zijn MBA in het HRM-vak.

Marten Wilmink
Marten

Partner

Marten studeerde Toegepaste Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webbouwer en projectmanager.

Charlotte Schalkwijk
Charlotte

Office manager

Charlotte is afgestudeerd aan het Schoevers, waar ze de opleiding tot Office Manager afrondde. Daarvoor behaalde zij haar diploma voor Management Assistente.

Waar zouden we zijn zonder onze andere getalenteerde collega's? Maak snel kennis met de rest van ons team!

Bekijk ons hele team

Kom je bij ons werken?
Ons bedrijf is in een paar jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van onderwijs-assessments. Dat geeft een positieve sfeer. We hebben allemaal een andere achtergrond en vormen daarom een succesvol team. Je wordt bij ons gemotiveerd om je kennis uit te breiden, je verantwoordelijkheid te nemen en -niet onbelangrijk- plezier te maken.

Openstaande vacatures

Ben je toe aan iets nieuws, maar staat jouw volgende baan er niet tussen? Probeer eens een open sollicitatie.

Open sollicitatie

Lees het in ons blog
We schrijven op regelmatige basis over ons vakgebied. Meestal gaat dat over talentontwikkeling, human resource management en onderwijsgerelateerde zaken. Hieronder tref je de meest recente artikelen aan. Oudere artikelen lezen of je abonneren op aankomende publicaties kan via het blogoverzicht.

AVS-congres en VO-congres 2019

Roland Philippo 29 januari 2019 139

De Competentie Thermometer is op vrijdag 15 maart a.s. aanwezig is op het AVS-congres en op donderdag 28 maart op het VO-congres. Beide congressen vinden in Nieuwegein plaats.

Lees dit blogitem

Het observeren van een leraar

Roland Philippo 4 oktober 2018 245

Observeren is een bijzondere vorm van waarnemen. Waarnemen overkomt ons, observeren is altijd gepland en altijd doelgericht. U observeert omdat u iets te weten wilt komen. Observeren onderscheidt zich nog op een andere manier van gewoon waarnemen. Bij observeren stel je namelijk de interpretatie uit. Dat blijkt de voornaamste oorzaak van het mislukken van veel observaties.

Lees dit blogitem

Zoek je iets anders of wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Neem dan een kijkje in ons blog.

Naar het blog

Laat je opleiden tot assessor
Ben je werkzaam in het onderwijs en beschik je over de juiste achtergrond? Schrijf je dan in voor onze assessortraining. Na het behalen van je examen kun je direct starten met het afnemen van je eerste assessment! Heb je nog iets meer overtuigingskracht nodig? Dan geven we online of op locatie graag een vrijblijvende presentatie.

Word assessor Plan een presentatie