De klassikale basistraining
De kortste en makkelijkste variant van onze basistraining is klassikaal. Deze wordt op regelmatige basis gegeven op onze trainingslocatie in Zaandam.

Erkend door het Schoolleidersregister PO

Het Schoolleidersregister PO heeft de basistraining Competentie Thermometer aan haar formele aanbod bij het deelthema 'HR-beleid' uit het professionaliseringsthema 'Regie en Strategie' toegevoegd. Schoolleiders die de training volgen, kunnen na ontvangst van het uitgereikte certificaat het genoemde deelthema afronden voor hun herregistratie.

Overzicht en inschrijven

Achtergrondcheck en kwaliteitseisen

De kwaliteit van onze assessoren vinden we erg belangrijk. We stellen daarom eisen aan iedereen die onze app wil gebruiken. Zo verwachten we dat je affiniteit hebt met onderzoeksmethoden gericht op individuele ontwikkeling, goed op de hoogte bent van de werkzaamheden die horen bij je gewenste functieprofielen en beschikt over uitstekende gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden. Met een CV of LinkedIn-profiel kunnen we dat over het algemeen al beoordelen.

Buiten het feit dat je over de juiste achtergrond moet beschikken, vragen we je om onze basistraining en de individuele praktijkbegeleiding te volgen. Dat geeft wat ons betreft voldoende bewijs dat je beschikt over de vaardigheden om onze methode in de praktijk te kunnen toepassen.

Opbouw

We organiseren een aantal keer per jaar een klassikale basistraining met een studiebelasting van ongeveer 24 uur (inclusief zelfstudie), bestaande uit een software-instructie, een theoriecomponent en een praktijkcomponent (de individuele praktijkbegeleiding). Drie, zes en twaalf maanden nadat je de opleiding hebt afgerond, nemen we telefonisch contact met je op om je ervaringen door te spreken. We willen heel graag dat je alle mogelijkheden van het systeem goed kent, dit met oog op een adequate inzet ervan binnen je organisatie. Ook na deze tijd blijven we uiteraard beschikbaar voor je.

De software-instructie wordt gegeven op onze vestiging in Zaandam. We beschikken daar over een professionele trainingsruimte die van alle gemakken is voorzien. De theoriecomponent bestaat uit zelfstudie en bij de praktijkcomponent word je door een expert begeleid bij de afname van je eerste assessment.

Bij individuele inschrijving, volg je de training met maximaal 12 assessoren. Daarnaast bieden we de mogelijkheid van een in-company training aan vanaf acht deelnemers.

Werkvorm

Je volgt de software-instructies in eigen tempo aan de hand van een digitale studiewijzer, inclusief diverse praktische opdrachten. De werkvorm is dus niet klassikaal plenair, maar je bent direct vanaf het begin van de dag in tweetallen en/of individueel aan de slag. Er zijn medewerkers van De Competentie Thermometer aanwezig om je eventuele vragen snel en adequaat te beantwoorden.

Beheersingsproef

Het theoretische deel van de opleiding wordt afgesloten met een individuele beheersingsproef, direct na het voltooien van het werkboek. Middels deze beheersingsproef toetsen we of je over alle kennis en vaardigheden beschikt om assessments te kunnen afnemen.

Individuele praktijkbegeleiding

De individuele praktijkbegeleiding vormt het laatste onderdeel van de opleiding tot gecertificeerd assessor Competentie Thermometer. Bij deze praktijkcomponent word je door één van onze medewerkers on-the-job begeleid bij de afname van je eerste assessment. Afhankelijk van de afspraken die op jouw school gelden met betrekking tot de corona-crisis zijn er verschillende opties waarop de praktijkbegeleiding kan plaatsvinden:

 • De praktijkbegeleiding vindt plaats op school;
 • De praktijkbegeleiding vindt deels plaats op school en deels online;
 • De praktijkbegeleiding vindt online plaats.

Tijdens de telefonische voorbespreking lichten we de drie opties nader toe en spreken we af welke werkwijze je voorkeur heeft.

Goed om te weten: de medewerker die jou in de praktijk bezoekt, komt niet eerder dan dat ouders vertrokken zijn en alle leerlingen en leraren al in de klas aan het werk zijn waardoor de anderhalve meter afstand optimaal in acht wordt genomen. De praktijksessie is afgerond voordat de school uitgaat. Ook neemt de medewerker zelf eten, drinken en desinfecteringsdoekjes mee. Voor het overige worden de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘’Opstart Onderwijs’’ in acht genomen.

Onderwerpen
 • Aanmaken assessment
 • 360°-feedback vragenlijst
 • Persoonlijkheidsvragenlijst
 • Vragenlijst interesse-motivatie
 • Capaciteitentest
 • Observatie-instrument
 • Gestructureerd interview
 • Documentenanalyse
 • Rapporteren
 • Verzenden
 • Beheeromgeving
 • Beheersingsproef
Kenmerken
 • Studiebelasting: 24 uur
 • Doorlooptijd: maximaal acht weken (inclusief zelfstudie en praktijkbegeleiding)
 • Locatie: trainingsruimte Zaandam
 • iPad: tegen meerprijs te bestellen
 • Arrangement: € 69,95 (ex. BTW)
 • Kosten: € 2.399,- (ex. BTW)
 • Praktijkbegeleiding: inbegrepen

Inschrijfformulier

Over de applicatie en de training

 1. Het jaarlijkse abonnement is nodig om onbeperkt assessments af te kunnen nemen.
 2. Kies over welk(e) functieprofiel(en) je wilt beschikken.
 3. Dan geef je aan welke basistraining je wilt volgen.
 4. Selecteer tot slot de aanvullende opties waar je behoefte aan hebt.

Genoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW. Voor de klassikale training gelden arrangementskosten van € 69,95 voor lunches, diverse versnaperingen, koffie, thee, frisdrank, zaalhuur e.d. De reiskosten voor de praktijkdag worden vooraf gefactureerd door het aantal kilometers te bepalen van de trainingslocatie in Zaandam tot het adres van de organisatie zoals aangegeven op het inschrijfformulier.

Lees meer informatie over de aanvullende opties.

Over jezelf

We gebruiken onderstaande gegevens om te toetsen of je over de juiste achtergrond beschikt.

Over je organisatie

Vul hieronder de gegevens van de organisatie in waarvoor je de Competentie Thermometer wilt gaan gebruiken.

Over je facturatie (indien afwijkend)

Indien het facturatieadres afwijkt van je organisatiegegevens, kun je dat hier doorgeven.

Afsluitende zaken

Foto's van de klassikale training

Klassikale basistraining Competentie Thermometer
Ervaring opdoen met het dashboard
We verzorgen luxe catering
De trainingsmap met instructies
De ingebonden assessmentrapportage
Het afleggen van de beheersingsproef