Volg de training
Het eerste deel van onze training is zelfstandig te volgen via e-learning. Je kunt deze trainingsvorm op elk moment starten en volgen vanaf iedere computer met internettoegang.

Na je inschrijving en je betaling ontvang je van ons een studiewijzer en inloggegevens voor het beveiligde supportcentrum. Je wordt stapsgewijs door de stof geleid. Vervolgens leg je de beheersingsproef af en stuur je de resultaten digitaal in. Deze worden door ons nagekeken. Hierna word je door één van onze medewerkers gebeld voor het maken van een afspraak voor de individuele praktijkbegeleiding. De individuele praktijkbegeleiding volgt tussen de twee en tien werkweken na het doorwerken van de studiewijzer.

N.B. Vanaf het moment van aanmelding heb je vier weken de tijd om de studiewijzer (inclusief de beheersingsproef) te doorlopen.

Erkend door het Schoolleidersregister PO

Het Schoolleidersregister PO heeft de training Competentie Thermometer aan haar formele aanbod bij het deelthema 'HR-beleid' uit het professionaliseringsthema 'Regie en Strategie' toegevoegd. Schoolleiders die de training volgen, kunnen na ontvangst van het uitgereikte certificaat het genoemde deelthema afronden voor hun herregistratie.

Overzicht en inschrijven

Achtergrondcheck en kwaliteitseisen

De kwaliteit van onze assessoren vinden we erg belangrijk. We stellen daarom eisen aan iedereen die onze app wil gebruiken. Zo verwachten we dat je affiniteit hebt met onderzoeksmethoden gericht op individuele ontwikkeling, goed op de hoogte bent van de werkzaamheden die horen bij je gewenste functieprofielen en beschikt over uitstekende gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden. Met een CV of LinkedIn-profiel kunnen we dat over het algemeen al beoordelen.

Buiten het feit dat je over de juiste achtergrond moet beschikken, vragen we je om onze basistraining en de individuele praktijkbegeleiding te volgen. Dat geeft wat ons betreft voldoende bewijs dat je beschikt over de vaardigheden om onze methode in de praktijk te kunnen toepassen.

Voorwaarden

We willen benadrukken dat je over voldoende computervaardigheden dient te beschikken als je wilt deelnemen aan de training via e-learning. Je moet goed op de hoogte zijn van de werking van de computer, de iPad en internet in het algemeen. Zo zou het werken in meerdere tabbladen van je internetbrowser, tussentijds switchen van applicatie en het maken van schermafbeeldingen op de iPad bekend terrein voor je moeten zijn. Daarnaast verwachten we voldoende zelfstandigheid om de lesstof zelf te kunnen doorlopen.

Opbouw

Je volgt de software-instructies op je eigen locatie aan de hand van een digitale studiewijzer. De basistraining via e-learning heeft een studiebelasting van ongeveer 28 uur (inclusief zelfstudie) en bestaat uit een software-instructie, een theoriecomponent en een praktijkcomponent (de individuele praktijkbegeleiding). Drie, zes en twaalf maanden nadat je de opleiding hebt afgerond, nemen we telefonisch contact met je op om je ervaringen door te spreken. We willen heel graag dat je alle mogelijkheden van het systeem goed kent, dit met oog op een adequate inzet ervan binnen je organisatie. Ook na deze tijd blijven we uiteraard beschikbaar voor je.

Werkwijze

Na het inschrijven voor deze training ontvang je van ons een studiewijzer en inloggegevens voor het besloten supportcentrum. Je wordt stapsgewijs door de stof geleid en verzocht opdrachten te maken en reflectievragen te beantwoorden. Vervolgens word je gevraagd om de beheersingsproef af te leggen en de resultaten digitaal in te zenden. Die worden handmatig nagekeken.

Individuele praktijkbegeleiding

De individuele praktijkbegeleiding vormt het laatste onderdeel van de opleiding tot gecertificeerd assessor Competentie Thermometer. Bij deze praktijkcomponent word je door één van onze medewerkers on-the-job begeleid bij de afname van je eerste assessment. Afhankelijk van de mogelijkheden en je wensen zijn er verschillende opties waarop de praktijkbegeleiding kan plaatsvinden:

 • De praktijkbegeleiding vindt plaats op school;
 • De praktijkbegeleiding vindt deels plaats op school en deels online;
 • De praktijkbegeleiding vindt online plaats.

Tijdens de telefonische voorbespreking lichten we de drie opties nader toe en spreken we af welke werkwijze je voorkeur heeft.

Goed om te weten: de medewerker die jou in de praktijk bezoekt, komt niet eerder dan dat ouders vertrokken zijn en alle leerlingen en leraren al in de klas aan het werk zijn waardoor de anderhalve meter afstand optimaal in acht wordt genomen. De praktijksessie is afgerond voordat de school uitgaat. Ook neemt de medewerker zelf eten, drinken en desinfecteringsdoekjes mee. Voor het overige worden de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘’Opstart Onderwijs’’ in acht genomen.

Onderwerpen
 • Aanmaken assessment
 • 360°-feedback vragenlijst
 • Persoonlijkheidsvragenlijst
 • Vragenlijst interesse-motivatie
 • Capaciteitentest
 • Observatie-instrument
 • Gestructureerd interview
 • Documentenanalyse
 • Rapporteren
 • Verzenden
 • Beheeromgeving
 • Beheersingsproef
Kenmerken
 • Studiebelasting: 24-28 uur
 • Doorlooptijd: maximaal acht weken (inclusief zelfstudie en praktijkbegeleiding)
 • Locatie: naar wens
 • iPad: tegen meerprijs te bestellen
 • Arrangement: € 69,95 (ex. BTW)
 • Kosten: € 2.399,- (ex. BTW)
 • Praktijkbegeleiding: inbegrepen

Inschrijfformulier

Over de applicatie en de training

 1. Het jaarlijkse abonnement is nodig om onbeperkt assessments af te kunnen nemen.
 2. Kies over welk(e) functieprofiel(en) je wilt beschikken.
 3. Dan geef je aan welke basistraining je wilt volgen.
 4. Selecteer tot slot de aanvullende opties waar je behoefte aan hebt.

Genoemde prijzen zijn exclusief reiskosten en 21% BTW. Voor de in-company training gelden arrangementskosten van € 69,95 voor lunches, diverse versnaperingen, koffie, thee, frisdrank, zaalhuur e.d. De reiskosten voor de praktijkdag worden vooraf gefactureerd door het aantal kilometers te bepalen van de trainingslocatie in Zaandam tot het adres van de organisatie zoals aangegeven op het inschrijfformulier.

Lees meer informatie over de aanvullende opties.

Over jezelf

We gebruiken onderstaande gegevens om te toetsen of je over de juiste achtergrond beschikt.

Over je organisatie

Vul hieronder de gegevens van de organisatie in waarvoor je de Competentie Thermometer wilt gaan gebruiken.

Over je facturatie (indien afwijkend)

Indien het facturatieadres afwijkt van je organisatiegegevens, kun je dat hier doorgeven.

Afsluitende zaken